Zeytinyağlı Yaprak Sarma & Zeytinyağlı Lahana Dolması

0 Comments

Zeytinyagli Yaprak Sarma
Malzemeler :

Yarım kilo salamura yaprak
5 adet soğan
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı pirinç
1 paket dolmalık kuş üzümü
1 paket dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı dolma baharı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet limon suyu
1,5 su bardağı su

Hazırlanışı :

Tencereye yemeklik doğradığınız soğanı, üzerine su ilave ederek pişirin.
Pirinçleri, soğanlar suyunu çekene kadar suda bekletin.
Yaprakları sıcak suda hafifçe haşlayın veya konserve ise sıcak suya batırıp çıkartın.
Soğanlar suyunu çekince sıvıyağı, suyunu süzdüğünüz pirinci, kuş üzümü ve dolmalık fıstığı ve 1,5 bardak suyu ekleyin. Tüm malzemeyi pirinçler suyunu çekene kadar kavurun.
Ardından nane, dolma baharı, şeker, tuz ve yarım limon suyu ilave edilerek tekrar karıştırın. Tencerenin ağzı kapatarak ocaktan alın. Bir başka tencerenin dibine yapraklardan bir sıra koyun. Sarılan dolmaları sırayla dizin ve en üstüne bir sıra yaprak kapattıktan sonra, düz bir tabak koyup, yeteri kadar su ilave ederek, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Soğuk olarak servis yapın.

Zeytinyağlı Lahana Dolması

Lahana Dolmasının harcını zeytinyağlı yaprak dolması tarifinde olduğu gibi hazırlayabilirsiniz. Arzuya göre içine ilave olarak rendelenmiş havuç ekleyebilirsiniz.Harcı çok kavurmadan, yarı haşlanmış lahana yapraklarına sarın. Tencerenin en altına bir sıra lahana yaprağı koyun. Sarılan dolmaları sırayla dizin. Üzerine düz bir tabak kapatıp, su ilave edin ve kısık ateşte pişirin. Soğuk olarak servis yapın.

One thought on “Zeytinyağlı Yaprak Sarma & Zeytinyağlı Lahana Dolması”

  1. merhabalar

    bengücüm nasılsın?siteni ziyaret ettim tek kelimeyle harika.nasıl bu kadar muntazam yapabiliyosun dogrusu imrendim sıkılmadan bıkmadan yapıp bizlere sergiliyosun.herkesın harcı degıl bu sekılde yapıp gösterebilmek ne güzel kutlarım senı ve basarılarının ve ısteklerının devamını diliyorum.kendıne ıyı bakkı bu harıka yemeklerının devamı gelsın ve bızde faydalanalım.ayrıca eşim rafet cabadak senın sozvermıs oldugun pogcayı istiyor adeta basımın etını yıyıyor

    sevgilerimle

    NURGİN CABADAK

Bir cevap yazın